Home » Nederlands leren voor het Staatsexamen NT2

Opleiding: Nederlands leren voor het Staatsexamen NT2

Bij: ROC van Flevoland

 

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1303 AC ALMERE
 

Inhoud van de cursus

Wat leer ik tijdens mijn studie?
Je leert het Nederlands spreken, verstaan, lezen en schrijven op CEF niveau B1 of B1 of B2/C1. De cursus bereidt je tevens voor op de arbeidsmarkt door middel van loopbaanoriëntatie.

Hoe studeer ik?
Je hebt les in een groep en werkt daarnaast zelfstandig in het studiecentrum met moderne multimediaprogramma’s onder deskundige begeleiding van een instructeur. Ook kun je gebruik maken van een talenpracticum. Je werkt op eigen tempo en niveau. Het is erg handig als je thuis de beschikking hebt over een computer.
De cursus wordt afgesloten met het ‘Staatsexamen Nederlands als tweede taal programma 1 of 2’.

Wat zijn mijn lestijden?
40 Weken (1 jaar), aantal uur per week: overdag 12 uur (4 dagdelen), ’s avonds 6 uur (2 dagdelen).
Startmomenten: 4 keer per jaar.
Studielast: 8 tot 12 uur huiswerk per week.
Deze cursus start bij voldoende deelname.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

NT2 Staatsexamen programma I: Beheersing van het Latijnse schrift en minimaal 2 jaar voortgezet onderwijs in eigen land (Basis Structuur Educatie niveau 3).

NT2 Staatsexamen programma II: Beheersing van het Latijnse schrift en minimaal 5 jaar voortgezet onderwijs in eigen land (Basis Structuur Educatie niveau 4) en enige kennis van een andere Westerse taal.

Minimale leeftijd is 18 jaar en toelating is op basis van een intakegesprek.

Duur van de cursus

40 Weken (1 jaar)

Plaatsen / leslocaties

Lelystad Agorawagenplein, Almere Stad Muziekwijk

Algemene informatie over de cursus

Is deze opleiding iets voor mij?
Voor het vinden van een eigen plek in de Nederlandse samenleving is het spreken en schrijven van de taal misschien wel de belangrijkste voorwaarde. Dat stelt je in staat hier te communiceren, te werken en eventueel een studie te beginnen.
De cursus is bedoeld voor mensen die het Nederlands niet als moedertaal hebben, maar willen laten zien dat ze het Nederlands voldoende beheersen om in Nederland te kunnen werken of studeren. Er zijn 2 (examen)programma’s. Programma I is bedoeld voor mensen die een lagere functie op de arbeidsmarkt willen vervullen en daarvoor een beroepsopleiding willen volgen. U kunt daarbij denken aan een vakopleiding binnen een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC). Programma II is bedoeld voor mensen die een midden- of hogere kaderfunctie willen gaan uitoefenen. Je kunt hierbij denken aan een studie in het hoger beroepsonderwijs, een universiteit of een beroepsopleiding op het hoogste niveau binnen een ROC.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
882a9 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren