Home » Verreiker met Heffunctie

Opleiding: Verreiker met Heffunctie

Bij: V-Tas

Opleidingsinhoud

De opleiding Machinist Verreiker met heffunctie bereidt voor op het aanvullend examen op het T.C.V.T.-Certificaat van vakbekwaamheid Machinist Verreiker met hijsfunctie (certificatieschema W4-07). De opleiding verschaft de cursist kennis en vaardigheden met betrekking tot het bedienen van een Verreiker met heffunctie. Zonder dit certificaat is de werkgever/werknemer met aantoonbaar ingedekt tegen aansprakelijkheid en wettelijke verantwoordelijkheden.

In deze opleiding worden de volgende onderwerpen in theorie en praktijk behandeld:

Voorbereidingen
Hijswerkzaamheden met vorkenbord en hoogwerker bak
Dagelijks onderhoud
Zelfstandig verplaatsen van verreikers
Storingen herkennen en handelend optreden
Veiligheidsmaatregelen
Nazorg en milieuverantwoord werken

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Cursisten mogen geen beperkingen hebben van het zicht, gehoorfuncties en de motoriek. Daarnaast moeten zij de Nederlandse taal beheersen (eenvoudige teksten kunnen lezen en schrijven). De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding een helm en veiligheidschoenen te dragen.

Opleidingsduur

2 dagen

Kosten

€ 330,00 excl. 21% btw, incl. lesmateriaal en examenkosten

Bijzonderheden

Met ingang van 1 september 2003 is voor het verrichten van hijswerkzaamheden met de Verreiker (naast het behalen van het deskundigheidsbewijs Mobiele Kraan op wielbasis) mogelijk om middels het behalen van het T.C.V.T.-certificaat te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. De wetgeving is op dit punt aangepast, met ingang van voornoemde datum is de Verreiker met heffunctie als machinenaam nu genoemd in deze wetgeving. De overheid heeft hiermee gekozen voor het borgen van vakbekwaamheid via persoonscertificatie volgens ISO 17024. V-TAS B.V. is hierin destijds initiatiefnemer geweest en heeft de eerste fase van het ontwikkelen van het schema tot haar taak gemaakt. Thans word het onderliggende certificatieschema onder verantwoordelijkheid van T.C.V.T. geļmplementeerd in de overige verplichte T.C.V.T.-certificatietrajecten.

De opleiding wordt gegeven door ervaren en goed opgeleide docenten en er wordt gewerkt met een goedgekeurde Verreiker. Cursisten krijgen aan het begin van de opleiding een opleidingsmap uitgereikt die tevens kan dienen als naslagwerk.

Meer informatie:

Voor meer informatie, een advies op maat, een offerte, een aanmelding of voor al uw overige vragen kunt u contact opnemen met een van onze specialisten. Zij helpen u graag bij het van de juiste keuze of voorzien u desgewenst van de correcte en actuele antwoorden op uw vragen.

Voor algemene informatie nodigen wij u graag uit om onze website bezoeken.

Plaatsen / leslocaties

Bladel, Susteren, Arendonk (B) of op locatie (in overleg)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Personen die in het bezit zijn van het persoonscertificaat T.C.V.T. Verreiker met hijsfunctie, kunnen deze aanvullen met een vrijwillig certificaat ‘Verreiker met heffunctie’. Dit certificaat is afdoende om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen. ). Het certificaat geeft de houder wettelijke bevoegdheid (art. 7.3 en 7.6 Arbo-regeling) om beroepsmatig een Verreiker met heffunctie te bedienen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Ae69C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren