Home » Machinist Verreiker met Hijsfunctie (TCVT W4-07)

Opleiding: Machinist Verreiker met Hijsfunctie (TCVT W4-07)

Bij: V-Tas

Opleidingsinhoud

De opleiding ‘Machinist Verreiker met Hijsfunctie’ bereidt de cursist voor op het examen volgens T.C.V.T.-Certificatieschema W4-07. De opleiding verschaft de cursist kennis en vaardigheden met betrekking tot het bedienen van een verreiker met hijsfunctie.

In deze opleiding worden de volgende onderwerpen in theorie en praktijk behandeld:

Voorbereidingen (waaronder het maken van een eenvoudig hijsplan)
Hijswerkzaamheden
Dagelijks onderhoud
Zelfstandig verplaatsen van verreikers
Storingen herkennen en handelend optreden
Veiligheidsmaatregelen
Nazorg en milieuverantwoord werken

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Cursisten mogen geen beperkingen hebben van zicht- en gehoorfuncties en motoriek. De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding een helm en veiligheidsschoenen te dragen. Van cursisten wordt verwacht dat zij tijdens de opleidingsperiode voor het theoriedeel ook tijd besteden aan thuisstudie.

Opleidingsduur

5 dagen

Kosten

€ 3.480,00 excl. 21% btw, incl. lesmateriaal en examenkosten

Bijzonderheden

Met ingang van 1 september 2003 is voor het verrichten van hijswerkzaamheden met de verreiker (naast het behalen van het deskundigheidsbewijs ‘Mobiele Kraan’ op wielbasis) mogelijk om middels het behalen van het T.C.V.T.-Certificaat ‘Verreiker met Hijsfunctie’ te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. De wetgeving is op dit punt aangepast, met ingang van voornoemde datum is de verreiker met hijsfunctie als machinenaam nu genoemd in deze wetgeving. De overheid heeft hiermee gekozen voor het waarborgen van vakbekwaamheid via persoonscertificatie volgens ISO 17024. V-TAS B.V. is hierin destijds initiatiefnemer geweest en heeft de eerste fase van het ontwikkelen van het schema tot haar taak gemaakt. Thans word het onderliggende certificatieschema onder de verantwoordelijkheid van T.C.V.T. geďmplementeerd in de overige verplichte T.C.V.T.-certificatietrajecten.

De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de bedrijfstak en is volledig toegesneden op het examen dat is gebaseerd op het certificatieschema ‘Machinist Verreiker met Hijsfunctie’ van de stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport (T.C.V.T.).

De opleiding wordt gegeven door ervaren en goed opgeleide docenten en er wordt gewerkt met een goed-gekeurde verreiker met hijsfunctie. Cursisten krijgen aan het begin van de opleiding een opleidingsmap uitgereikt die tevens kan dienen als naslagwerk.

Meer informatie:

Voor meer informatie, een advies op maat, een offerte, een aanmelding of voor al uw overige vragen kunt u contact opnemen met een van onze specialisten. Zij helpen u graag bij het van de juiste keuze of voorzien u desgewenst van de correcte en actuele antwoorden op uw vragen.

Voor algemene informatie nodigen wij u graag uit om onze website bezoeken.

Plaatsen / leslocaties

Bladel, Susteren, Arendonk (B) of op locatie (in overleg)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Personen die werken als machinist van een verreiker met hijsfunctie, worden opgeleidt voor het T.C.V.T.-Certificaat van vakbekwaamheid ‘Machinist Verreiker met Hijsfunctie’. Het certificaat geeft de houder wettelijke bevoegdheid (art. 7.3 en 7.6 Arbo-regeling) om beroepsmatig een verreiker met hijsfunctie te bedienen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C2158 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren