Home » Vorkheftruck Basis

Opleiding: Vorkheftruck Basis

Bij: V-Tas

Opleidingsinhoud

De opleiding geeft inzicht in het veilig en efficiŽnt werken met een heftruck/reachtruck en is geheel gericht op de praktijk. Tijdens de opleiding wordt er veel geoefend in praktijksituaties. De theorie die behandeld wordt, dient ter ondersteuning van de praktijkoefeningen. In de opleidingscentra van V-TAS B.V. staan moderne heftrucks/reachtrucks ter beschikking.

Tijdens het theoriegedeelte worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

Arbowet/Arab
Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
Techniek

De praktijkinstructie bestaat o.a. uit:

Het toepassen van de veiligheidseisen in de praktijk
Rijklaar controle
Stelling rijden
Helling rijden
Laden en lossen

Voor ondernemingen die een op de eigen praktijk toegespitste training prefereren, bestaat de mogelijkheid tot maatwerk.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De minimum leeftijd van de cursist is 16 jaar. Cursisten die jonger zijn dan 18 jaar, mogen volgens het Arbobesluit na het volgen van de opleiding alleen onder ‘deskundig toezicht’ werken. ‘Deskundig toezicht’ houdt o.a. in dat er een toezichthouder in de nabijheid van de werkplek aanwezig is, dan wel direct oproepbaar is.

Cursisten mogen geen beperkingen hebben van het zicht, gehoorfuncties en de motoriek. Daarnaast moeten zij de Nederlandse taal beheersen (eenvoudige teksten kunnen lezen en schrijven). De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding een helm en veiligheidsschoenen te dragen.

Opleidingsduur

1 dag

Kosten

€ 250,00 excl. 19% btw, incl. lesmateriaal en examenkosten

Bijzonderheden

Veel medewerkers in een warehouse of magazijn werken incidenteel op een heftruck/reachtruck. Daarbij is het van groot belang aandacht te besteden aan de veiligheidsaspecten. De nadruk van deze opleiding ligt dan ook op de veiligheidsvoorschriften, zoals deze door de Arbeidsinspectie zijn geformuleerd. De Arbowet verplicht werkgevers en werknemers ook tot het volgen van een opleiding voor de machine waarop gewerkt wordt.

In deze praktijkgerichte opleiding wordt de theoretische kennis toegepast; de rijklaar controle, het stelling rijden en het laden en lossen worden met praktijkgerichte opdrachten geoefend. De opleiding wordt gegeven door ervaren en goed opgeleide docenten en er wordt gewerkt met een goedgekeurde heftruck / reachtruck. Cursisten krijgen aan het begin van de opleiding een opleidingsmap uitgereikt die tevens kan dienen als naslagwerk.

Meer informatie:

Voor meer informatie, een advies op maat, een offerte, een aanmelding of voor al uw overige vragen kunt u contact opnemen met een van onze specialisten. Zij helpen u graag bij het van de juiste keuze of voorzien u desgewenst van de correcte en actuele antwoorden op uw vragen.

Voor algemene informatie nodigen wij u graag uit om onze website bezoeken.

Plaatsen / leslocaties

Bladel, Susteren, Arendonk(B) op locatie (in overleg)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze opleiding is bestemd voor warehouse, magazijn en expeditie medewerkers met heftruckervaring, die (incidenteel) met de heftruck werken.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1b8fC Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren