Home » Certified Business Intelligence Professional (CBIP) - schriftelijke cursus

Opleiding: Certified Business Intelligence Professional (CBIP) - schriftelijke cursus

Bij: International Management Forum

 

International Management Forum

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Inhoud van de cursus

LES I
Business Intelligence - introductie

In deze les komen de bedrijfskundige aspecten van BI aan de orde. De nadruk wordt gelegd op de zogenaamde business drivers voor BI, zoals de behoefte aan tijdige en gedetailleerde managementinformatie. Centraal in deze les staat de zogenaamde 'BI-cyclus', opgebouwd middels de processtappen Richten, Verzamelen, Analyseren en Toepassen.

LES II
Toepassingen van BI

In deze les komen de belangrijkste toepassingen van BI aan bod. Er wordt ingegaan op toepassingen in de financial services sector, de telecomsector en de industrie. Voorbeeldtoepassingen zijn credit scoring, risk management, customer profiling en fraude detectie.

LES III
Instrumenten voor BI

De belangrijkste instrumenten voor BI worden behandeld, te weten query reporting, OLAP, visualisatie, data mining en MIS. Per onderdeel worden de criteria voor selectie en toepassing van de methoden, technieken en bijbehorende tools behandeld.

LES IV
Architectuur en Infrastructuur voor BI

Deze les stelt de randvoorwaarden voor toepassing van BI aan de orde. De auteurs gaan in op hard- en software, maar ook op werkprocessen, bemensing en andere resources die nodig zijn om een infrastructuur op te bouwen en te beheren. Actuele architectuur-ontwikkelingen zoals Data Vault, DW 2.0, en Service Oriented Architectures worden geÔntroduceerd, waarna de lezer in staat is de voor- en nadelen te beoordelen.

LES V
Kritieke succesfactoren

Het succes van een BI-toepassing wordt niet alleen bepaald door technische zaken. Het uiteindelijke succes wordt bepaald door rekening te houden met eindgebruikers, de IT-afdeling en de rest van de organisatie. Op basis van een aantal praktische richtlijnen gaan de auteurs in op de factoren voor succes en op mogelijke valkuilen.

LES VI
Projectmanagement

Het plannen en implementeren van BI-projecten lijkt in veel opzichten op het proces van IT-projecten. Er is echter een aantal duidelijke verschillen tussen conventionele IT-projecten en BI-projecten. Met name een goede afstemming met het business proces is in een BI-project uiterst belangrijk. In deze les gaan de auteurs in op verschillen en overeenkomsten met IT-projecten en dragen zij specifieke richtlijnen voor het projectmanagement van BI-projecten aan.

LES VII
Organisatorische integratie

Bij het opleveren van de technische component van het BI-systeem begint voor de klantorganisatie het proces van integratie van de oplossing in de business. Factoren die hierbij een rol spelen zijn: nieuwe taakomschrijvingen voor medewerkers, nieuwe werkprocessen, verandering in de relatie met klanten en toeleveranciers, gebruik van Key Performance Indicators (KPI) en genereren van nieuwe business met BI.

LES VIII
Case studies en lessons learned

In deze les wordt een aantal representatieve case studies behandeld als illustratie van het gebodene.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er zijn geen specifieke vereisten om deel te mogen nemen aan de CBIP cursus en het CBIP examen. Om het examen te halen, wordt evenwel enige ervaring op BI- en IT-gebied sterk aanbevolen.

Duur van de cursus

8 weken

Kosten van de cursus

De kosten van deze schriftelijke cursus Business Intelligence bedragen € 2.480,- excl. 6% BTW.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Afstandsleren / Zelfstudie

Algemene informatie over de cursus

CBIP is een wereldwijd aan belang winnende en de enige onafhankelijke persoonscertificering voor BI-Professionals. Wilt u ook een officiŽle erkenning als BI-Professional? Schrijf u dan in voor de Preparation Course ‘Certified Business Intelligence Professional (CBIP)’. Deze Preparation Course bestaat uit een schriftelijke cursus plus 3 aanvullende mondelinge examentrainingsdagen verzorgd door Centennium BI expertisehuis. De Preparation Course leidt u op voor de enige onafhankelijke titel die voor Business Intelligence Professionals bestaat, t.w. CBIP (Certified Business Intelligence Professional) van The Data Warehousing Institute (TDWI).

Voor wie is deze cursus en de CBIP titel van belang?
Deze cursus gaat verder en dieper en is breder dan de eisen die aan de CBIP certificering worden gesteld. Wanneer u alle expertise die nodig is voor de doelmatige aanpak van complexe BI-vraagstukken in uw bezit wilt hebben, dan is dit de juiste opleiding voor u. Specifieke functies waar de cursus interessant voor is zijn IT-managers, hoofden automatisering, business- en IT-analisten, Informatie-architecten, applicatie-ontwikkelaars, financieel managers, controllers en consultants.

Aanvullende CBIP examentraining
In 3 dagen tijd wordt u voorbereid op de 3 CBIP examens die gezamenlijk de CBIP certificering vormen.

CBIP examen
Wanneer u CBIP gecertificeerd wilt worden, dan dient u minimaal 3 examens succesvol af te ronden, t.w.
* Information Systems Core Examination
* Data Warehousing Examination
* Specialty Examination (Data Management)

CBIP hercertificering
De certificering is geldig voor drie jaar. Hercertificering kan door opnieuw examen te doen of door een jaarlijkse fee te betalen aan het TDWI en te voldoen aan de hercertificeringsvoorwaarden.

CBIP vereisten
Er zijn geen specifieke vereisten om deel te mogen nemen aan het CBIP examen. Om het examen te halen, wordt enige ervaring op BI- en IT-gebied sterk aanbevolen.

Beoordeling door cursisten
De cursus ‘Certified Business Intelligence Professional (CBIP)’ wordt door cursisten beoordeeld met een 8.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
67863 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren