Home » Binnenhuisarchitectuur dagopleiding 12 weken

Opleiding: Binnenhuisarchitectuur dagopleiding 12 weken

Bij: IPD Opleidingen

Duur van de cursus

12 weken

Kosten van de cursus

Bel met een van onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, excl. literatuur en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Algemene informatie over de cursus

Binnenhuisarchitectuur.....ruimtes vormgeven!
Het doel van de opleiding Binnenhuisarchitectuur van IPD is dat u voldoende kennis en vaardigheden ontwikkelt om te starten als zelfstandig interieurontwerper of als werknemer in de woninginrichtingbranche. Vakinhoudelijke kennis is daarvoor van groot belang, maar niet voldoende, u heeft extra vaardigheden nodig om een goede ondernemer of werknemer te worden en bovenal handvatten waarmee u zich verder kunt ontplooien in uw vakgebied, ook na de opleiding.

De voordelen van een dagopleiding Binnenhuisarchitectuur
Als u kiest voor de dagopleiding, heeft u één doordeweekse dag of zaterdag in de week les. Dit is een vaste dag met lestijden van 10.00 - 16.00 uur. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding bestaat uit 12 lessen.

Lessen
Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. Het studiemateriaal vindt u op de digitale leeromgeving. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Vakken en lesmateriaal
Het interieurvak bestaat uit drie pijlers die alledrie van belang zijn voor succes:

Tekenen en ontwerpen: leren kijken, waarnemen, loslaten, durven en opnieuw beginnen.
Materiaalkennis: leren voelen en ervaren wat de effecten zijn van stoffen, kleuren, hout, muurbedekking, verlichting, enzovoorts.
Verkopen van uzelf en uw ontwerp: presenteren, communiceren, samenwerken, ondernemen en solliciteren.

De dagopleiding bestaat uit 12 lessen. In de lessen worden de volgende onderwerpen behandeld.
Geschiedenis van het vak
(Perspectief)Tekeningen
Stijl en Vormgeving
Materialenkennis
Inrichtingstechnieken
Kleurenleer
Schetsen
Modetrends
Designs
Styling
Verlichtingstechnieken
Presentatietechnieken


De docent gaat in op actuele trends in het vak en op de beroepspraktijk. U leert vooral door te doen, dus u gaat veel tekenen met de hand (van schetsen tot wandaanzichten), ontwerpen, moodboards maken en u leert uw eigen visie te ontwikkelen en presenteren.

Examen
Het examen voor Binnenhuisarchitectuur wordt verzorgd door twee examenbureau's: EHCB en CreatiefNivo. Beide examenbureau's kennen een theorie- en praktijkexamen. De opdrachten die gemaakt dienen te worden voor het praktijkexamen dienen gelijk als een mooie start van uw portfolio!

Vooropleiding
Voor de opleiding Binnenhuisarchitectuur is geen vooropleiding vereist. Wij raden echter wel een HBO werk- en denkniveau aan vor de opleiding. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A3268 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren