Home » Hotel- en Eventmanagement (HEM)

Opleiding: Hotel- en Eventmanagement (HEM)

Bij: Hogeschool Tio

 

Hogeschool Tio

St. Jacobsstraat 400
3511 BT UTRECHT
 

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
Tio’s opleiding Hotel- en Eventmanagement is de beste hotelopleiding van Nederland. De Keuzegids Hoger Onderwijs 2014 geeft de opleiding het predicaat ‘topopleiding’ mee.
De hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement heeft per 2013 een heraccreditatie ontvangen van de NVAO volgens de nieuwe normen en heeft daarnaast zeer hoge scores ontvangen in de Nationale Studenten Enquête 2013.

Inhoud van de studie
Tijdens de opleiding Hotel- en Eventmanagement is praktijkgericht het sleutelwoord. Leren door doen dus.

Hospitality
Hotelpraktijk en vakbekwaamheid staan in het eerste jaar centraal, gastvrijheid is de basis. Je leert alles over hotel- en restaurantformules en gaat in de kookstudio aan de slag met bereidingstechnieken. Je bezoekt diverse hotels, niet alleen in Nederland maar ook tijdens de internationale studiereis in het derde jaar.

Eventmanagement
Eventmanagement loopt als een rode draad door de opleiding. Je leert alles over evenementenorganisatie. Ook in vakken als eventmarketing, e-commerce, sport- en festivalmanagement, MICE en communicatie komt eventmanagement terug. Tijdens de eventweek strijd je mee in de eventgame, waarbij je in een team een eventconcept bedenkt voor een bedrijf of goed doel. Ook neem je een kijkje achter de schermen bij evenementen en bedrijven en volg je workshops, zoals theatertechniek. Je bezoekt een festival, concert, wedstrijd of theatervoorstelling en brengt verslag uit over de organisatie.

Entrepreneurship
Je communicatieve en managementvaardigheden worden getraind, zodat je tijdens de hotel- en eventweek samen met je medestudenten een week lang een hotel kunt runnen. Je bent verantwoordelijk voor onder andere F&B, rooms division, front office, revenue management en de organisatie van evenementen. Gastcolleges van kopstukken uit de branche en projecten op het gebied van HRM en Marketing maken van jou een slimme ondernemer. Ook adviseer je een bedrijf.

Stages en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages breng je het geleerde direct in praktijk. Meer dan de helft van de HEM-studenten loopt één of meerdere stages in het buitenland. Je sluit de opleiding af met een afstudeeronderzoek in de beroepspraktijk.

Hbo in vier of drie jaar
De opleiding Hotel- en Eventmanagement leidt in vier of drie jaar en één maand op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs (CROHO-nummer: 34118).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Havo-, vwo-, mbo4-, CBM-, CTM-, HMA- of SRH-diploma.
Toelating met elk profiel.
Voor wie het vak Management en Organisatie (M&O) niet in de vooropleiding heeft gehad of met een onvoldoende heeft afgerond in de vooropleiding, heeft Tio het keuzevak Introductie in bedrijfseconomie ontwikkeld. Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding, is men verplicht dit keuzevak te volgen. Zo kan je zonder M&O toch aan een hbo-opleiding bij Tio beginnen.
Wie geen tweede moderne vreemde taal in het pakket heeft, kan Duits 1 of Spaans 1 kiezen.
Met HMA (van Tio) of een middelbaar hotelschooldiploma kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Opleidingsduur

4 of 3 jaar

Kosten

Nederlandstalig: 15.300 euro collegegeld per studiejaar. 7.700 euro voor het 4e hbo jaar.
Engelstalig: 16.300 euro collegegeld per studiejaar. 7.700 euro voor het 4e hbo jaar.

Bijzonderheden

De opleiding Hotel- en Eventmanagement leidt op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs en is door de nvao geaccrediteerd.
Met het HEM-diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren. Met een mbo-hotelschool (MHS) diploma kun je deze opleiding zelfs in slechts twee jaar afronden.

De opleiding Hotel- en Eventmanagement is tevens als Engelstalige opleiding te volgen bij Tio Amsterdam en Tio Utrecht. Voor meer kijk informatie kijk op www.tio.nl/en.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Hotel- en Eventmanagement (HEM) biedt je het beste van twee werelden: de klassieke hogere hotelschool in combinatie met eventmanagement. Hospitality is hot! Welkom in de wereld van tophotels en sterrenrestaurants. En van festivals, sportevenementen en concerten.

Carrière in hotel- of eventmanagement iets voor jou?
Word jij manager van een groot hotel in het buitenland? Of een talent in het organiseren van (internationale) events? Dan is de opleiding Hotel- en Eventmanagement de eerste stap. Om een verblijf of event tot een succes te maken, moet je je kunnen verplaatsen in de gast. Hospitality draait immers om het creëren van beleving. Ook worden er hoge eisen gesteld aan je capaciteiten op het gebied van management en organisatie. Je hebt vakkennis, overzicht en een goed gevoel voor business nodig.

De hotel- en eventbranche
Vrije tijd, van een overnachting in een hotel tot een bezoek aan een popfestival, is big business. Nederlanders bezoeken samen zo’n 30 miljoen keer per jaar een evenement en Nederland bekleedt de negende plek op de wereldranglijst van congreslanden. We geven maar liefst een vijfde van ons vrij besteedbaar inkomen uit aan vrije tijd. Alleen al de stad Amsterdam verwacht de komende jaren 2,4 miljoen extra hotelkamerovernachtingen. Een gigantische branche met potentie dus!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D3B0C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren