Home » Internationaal Toeristisch Management (ITM)

Opleiding: Internationaal Toeristisch Management (ITM)

Bij: Hogeschool Tio

 

Hogeschool Tio

St. Jacobsstraat 400
3511 BT UTRECHT
 

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
Voor het vierde jaar op rij is de opleiding Internationaal Toeristisch Management van Tio verkozen tot beste toeristische opleiding van Nederland. Dit staat in de Keuzegids Hoger Onderwijs 2014. De opleiding krijgt bovendien het predicaat ‘topopleiding’ mee.
De hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management heeft per 2013 een heraccreditatie ontvangen van de NVAO volgens de nieuwe normen, scoort vier jaar op rij als beste in de Keuzegids Hoger Onderwijs en heeft de hoogste scores ontvangen in de Nationale Studenten Enquête 2013.

Inhoud van de studie
Tijdens de opleiding Internationaal Toeristisch Management is praktijkgericht het sleutelwoord. Leren door doen dus.

Expertise
Reisbestemmingen, cultuur, luchtvaart, studytrips en bezienswaardigheden: vakkennis is de basis. Je leert alles over toerisme, vrije tijd en zakenreizen en volgt trends in de branche op de voet.

Internationale reizen
Je kennis stelt je in staat dromen waar te maken op het gebied van touroperating en events. In teams stel je twee reizen samen, een incentive reis en een groepsreis. Het team met de beste reis voert de reis daadwerkelijk uit. In het eerste, tweede en derde studiejaar maak je een internationale studiereis.

Entrepreneurship
Door middel van aansprekende projecten leer je ondernemen, onderhandelen en contacten te leggen. Daarnaast adviseer je een bedrijf en kun je kiezen voor de minor ondernemerschap. Je maakt gebruik van vakken als marketing, managementvaardigheden, HRM, finance & accounting en e-commerce om je ondernemingsplan op te stellen.

Interculturele communicatie
Leren communiceren krijgt veel aandacht. Je doet rollenspelen om afhandeling van klachten, verkopen van reizen en productpresentaties onder de knie te krijgen en leert zaken doen met andere culturen. Daarnaast oefen je je talen.

Stages en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages doe je direct praktijkervaring op. Meer dan de helft van de ITM-studenten loopt een of meerdere stages in het buitenland. Tot slot bundel je al het geleerde in je afstudeeronderzoek.

Hbo in vier of drie jaar
De opleiding Internationaal Toeristisch Management leidt in vier of drie jaar en één maand op voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie (CROHO-nummer: 34927).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Havo-, vwo-, mbo4-, CBM-, CTM-, HMA- of SRH-diploma.
Toelating met elk profiel.
Voor wie het vak Management en Organisatie (M&O) niet in de vooropleiding heeft gehad of met een onvoldoende heeft afgerond in de vooropleiding, heeft Tio het keuzevak Introductie in bedrijfseconomie ontwikkeld. Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding, is men verplicht dit keuzevak te volgen. Zo kan je zonder M&O toch aan een hbo-opleiding bij Tio beginnen.
Wie geen tweede moderne vreemde taal in het pakket heeft, kan Duits 1 of Spaans 1 kiezen.
Met CTM (van Tio) of een ander MTRO-diploma kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Nederlandstalig: 15.300 euro collegegeld per studiejaar, 7.700 euro voor het 4e hbo jaar.
Engelstalig: 16.300 euro collegegeld per studiejaar, 7.700 euro voor het 4e hbo jaar.

Bijzonderheden

De opleiding Internationaal Toeristisch Management leidt op voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie en is door de NVAO geaccrediteerd.
Met het ITM-diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren. Met een mbo-toerisme (MTRO) diploma kun je deze opleiding zelfs in slechts twee jaar afronden.

De opleiding Internationaal Toeristisch Management is tevens als Engelstalige opleiding te volgen bij Tio Amsterdam en Tio Utrecht.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Internationaal Toeristisch Management (ITM) bereidt je voor op een internationale carrière in de toeristische sector. Maak werk van vakantie! Als toeristisch manager verkoop je de wereld. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten. ITM is je ‘boarding pass’ naar de toekomst. De hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management van Hogeschool Tio mag zich vier jaar op rij de beste toerisme opleiding van Nederland noemen (Keuzegids Hoger Onderwijs).

Toerisme branche
Toerisme is wereldwijd de grootste branche. Steeds meer mensen zijn bereid extra geld te besteden aan verre en bijzondere reizen. Ook op productgebied zijn er constant ontwikkelingen. Social media, reviews en mobiel internet zorgen voor nieuwe trends. Om hier in mee te kunnen gaan, is de branche continu op zoek naar goed opgeleide mensen. Tio is al ruim 40 jaar befaamd als opleidingsinstituut voor de reiswereld.

Carrière in toerisme iets voor jou?
Jij bent een reiziger in hart en nieren en ontdekt graag nieuwe landen en andere culturen. Je hebt commerciële en leidinggevende capaciteiten. Na de opleiding Internationaal Toeristisch Management stel je reizen samen en verkoopt ze door. Je oriënteert je op internationale bestemmingen en creëert toeristische mogelijkheden. Je maakt goede deals en bent de concurrentie net een stapje voor. De organisatie van studiereizen behoort tot je taken, net als de inkoop van vliegtuigstoelen, hotelbedden en excursies. Als toeristisch expert kun je bijvoorbeeld bij een touroperator aan de slag, maar maak je ook je eigen onderneming tot een succes.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A3853 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren