Home » Hotelmanagement (HMA)

Opleiding: Hotelmanagement (HMA)

Bij: Hogeschool Tio

 

Hogeschool Tio

St. Jacobsstraat 400
3511 BT UTRECHT
 

Opleidingsinhoud

Praktijkgerichte hotelopleiding
De mbo4-opleiding Hotelmanagement bestaat voor meer dan 60% uit praktijk. Zo leer je vaktechnieken in het restaurantlokaal, leer je koken in de kookstudio, bezoek je een event en krijg je les van specialisten uit de branche. Daarnaast zijn managementvaardigheden en horecavakkennis belangrijke onderdelen. In het laatste jaar run je samen met medestudenten een week lang een hotel. Uiteraard organiseer je ook evenementen voor de gasten. Tot slot breng je het geleerde in praktijk tijdens twee (internationale) stages.

Inhoud van de studie
Je leert het vak het beste in de praktijk. Met meer dan 60% is dat dan ook de basis van de opleiding Hotelmanagement: leren door doen.

Hospitality
Je leert koken in de kookstudio en bezoekt bedrijven in de branche. Je ontdekt verschillende afdelingen binnen de hotellerie, zoals rooms division en front office. In het praktijklokaal leer je hoe je uitserveert en adviseert over dranken menukeuzes en je bedenkt ook een nieuw horecaconcept.

Vakbekwaam
Je vakkennis wordt bijgespijkerd tijdens vakken als F&B en eventmanagement: niet vanuit de boeken, maar in de praktijk! Zo stijl je je eigen horecagelegenheid en bezoek je een evenement. Communicatieve vaardigheden zijn erg belangrijk in deze branche, deze worden dan ook flink getraind. Bijvoorbeeld tijdens de driedaagse teamtraining in de Duitse buitenlucht.

Ondernemerschap
Managementvakken bereiden je voor op het ondernemerschap. Je schrijft een ondernemingsplan en leert alles over inkoopprocessen. Personeelsmanagement helpt je de juiste mensen te selecteren en motiveren. Samen met je medestudenten run je een week lang een hotel.

(Internationale) stages
De (internationale) stages spelen een belangrijke rol binnen je opleiding. Bijvoorbeeld bij hotels, restaurants of eventbureaus. Wedden dat je stagebedrijf onder de indruk is als je het geleerde in praktijk brengt?

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Vmbo-diploma (TL, GL, KL) of mbo2-diploma.
Toelating met elke sectorkeuze.
Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.
Op basis van een havo-, mbo3- of relevant mbo2-diploma kun je in één jaar HMA afronden.
Wie geen tweede moderne vreemde tal in het pakket heeft, kan Duits 1 of Frans 1 kiezen.

Opleidingsduur

1, 2 of 3 jaar

Kosten

15.300 euro per jaar, 7.700 euro voor het 3e mbo jaar

Bijzonderheden

Middelbare hotelschool in 2 of 3 jaar
Bij Tio bepaal je zelf je studietempo. Na het vmbo kun je kiezen voor het driejarige traject, maar je kunt ook in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Na afronding van deze opleiding beschik je over de kwalificatie Manager/Ondernemer Horeca (crebocode: 90303) op niveau 4 (het Middelbare Hotelschooldiploma).

Middelbare hotelschool in slechts 1 jaar
Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De mbo4-opleiding Hotelmanagement (HMA) bereidt je voor op een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. Als toekomstig hotelmanager zit organiseren in je bloed! Mbo Hotelmanagement biedt je alle facetten van allround management, zodat je elke onderneming tot een succes kunt maken.

Hotel- en eventbranche
Welkom in de bruisende wereld van gastvrijheid. Hotels en evenementen zijn bij uitstek plekken waar verschillende culturen bij elkaar komen. De gastvrijheidsbranche is internationaal en heeft veel potentie. Alleen al in de stad Amsterdam is de omzet in de hotellerie en het congreswezen jaarlijks 5,5 miljard euro.

Hotelmanagement iets voor jou?
Je bent een perfectionist met oog voor detail, maar ook een ondernemer met lef. Je beleid op het gebied van financiën, personeel, gastvrijheid en marketing is goed doordacht en uitvoerbaar. Na Tio's mbo4 Hotelmanagement ben je commercieel en dienstverlenend. En geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Cf8d7 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren