Home » Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) (mbo4)

Opleiding: Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) (mbo4)

Bij: Hogeschool Tio

Opleidingsinhoud

Praktijkgerichte mbo4-opleiding
Je leert alles op het gebied van luchtvaartdienstverlening, interculturele communicatie en customer relationship management. Je volgt een Flight safety training met fire & smoke-oefening en een evacuatietraining op locatie. Om buitenlandervaring op te doen maak je een internationale studiereis. Tot slot breng je wat je geleerd hebt in praktijk tijdens je twee (internationale) stages.

Inhoud van de studie
Zo’n 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leuke projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Leren door te doen dus.

(Internationale) communicatie
Je traint je communicatieve vaardigheden, je talenkennis en professionele houding. Zo handel je straks klachten af als een professional in het Engels, Duits, Frans of Spaans. Je oefent met het te woord staan van gasten en leert alles over inchecken, conflicthantering en het inspelen op de wensen van gasten. Ook krijg je les in EHBO, zodat jij straks goed weet wat je moet doen bij een ongeval.

Keuzevrijheid
Je kunt alle kanten op met de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess). Je leert namelijk de basis voor de luchtvaart, hotellerie én reiswereld. Je krijgt dus niet alleen luchtvaartdienstverlening, maar bijvoorbeeld ook vakken als front office management en hostess-skills. Je wordt dus breed opgeleid en kunt na de opleiding in binnen- en buitenland in veel verschillende functies aan de slag.

Professionele ontwikkeling en stages
Je leert alles over toeristische bestemmingen en om passagiers van over de hele wereld in te kunnen checken, daarnaast leer je om te gaan met verschillende culturen. Zelf check je ook in voor een internationale studiereis. Daarnaast zet je tijdens je twee stages als steward(ess), receptionist(e) of host(ess) je eerste stappen in de branche. Zo ontdek je waar je passie ligt. Om tijdens noodsituaties snel en adequaat te kunnen handelen volg je een flight safety training met fire & smoke-oefening en evacuatietraining op locatie.

Studieprogramma Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess)

Mbo4 luchtvaartdienstverlener in 1 of 2 jaar
Bij Tio studeer je super snel. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen.
Je beschikt dan over de kwalificatie Luchtvaartdienstverlener (crebocode: 25363) op niveau 4.
Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.

Meer informatie? Kijk op: Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess)

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Mavo of vmbo-diploma (TL, GL).
Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.
Op basis van een havo-, mbo3- of relevant mbo2-diploma kun je in één jaar de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) afronden.

Opleidingsduur

1 of 2 jaar

Kosten

€ 18.500 per jaar, dit is het collegegeld inclusief studiemateriaal.

Bijzonderheden

Switchen van opleiding
Als je er tijdens het eerste jaar achter komt dat je voorkeur toch uitgaat naar een andere Tio-opleiding, dan kun je na het eerste jaar van opleiding wisselen. Zo behaal je alsnog, zonder studievertraging, je mbo4-diploma binnen 2 jaar.

Verder leren
Met je mbo4-diploma op zak kun je gemakkelijk verder studeren bij Tio en je hbo-diploma halen. Tijdens een hbo-opleiding worden je vaardigheden verder ontwikkeld en ga je dieper in op de stof. Een hbo-diploma biedt bovendien extra kansen op de arbeidsmarkt.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Elke dag nieuwe gasten en andere collega’s. Vreemde talen en verre landen. Er gaat een wereld voor je open met de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess). Na deze opleiding ben jij klaar voor deze internationale uitdaging.

De branche voor Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess)
De hele wereld is je werkterrein. Met jouw servicegerichte instelling en representativiteit ben je welkom bij organisaties met grote namen. Neem bijvoorbeeld luchthaven Schiphol: een luchthaven die behoort tot een van de beste luchthavens van de wereld.

Opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) iets voor jou?
Je hebt een servicegerichte instelling en een goed gevoel voor vreemde talen. Je staat stevig in je schoenen en speelt makkelijk in op onverwachte gebeurtenissen. Je hebt oog voor commerciële kansen en anticipeert op signalen van passagiers. ‘Service with a smile’ is voor jou vanzelfsprekend.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
EaCf7 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren