Home » Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) (SRH)

Opleiding: Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) (SRH)

Bij: Hogeschool Tio

 

Hogeschool Tio

St. Jacobsstraat 400
3511 BT UTRECHT
 

Opleidingsinhoud

Praktijkgerichte mbo4-opleiding
Je leert alles op het gebied van luchtvaartdienstverlening, hostesspraktijk, front office en reisbegeleiding. Omgangsvormen en moderne vreemde talen staan centraal. Je volgt een flight safety training met fire & smoke oefening en evacuatietraining op locatie. Zo blijf je met beide benen op de grond staan, zelfs op 10.000 meter hoogte! Om buitenlandervaring op te doen maak je ook een internationale studiereis. Tot slot breng je het geleerde in praktijk tijdens je twee (internationale) stages.

Inhoud van de studie
Je leert het vak het beste in de praktijk. Met meer dan 60% is dat dan ook de basis van de opleiding Stewardess Receptioniste Hostess: leren door doen.

Dienstverlenend
Je communicatieve vaardigheden worden getraind, net als je talenkennis en professionele houding. Je krijgt EHBO en volgt o.a. een flight safety training met fire & smoke oefening en evacuatietraining op locatie, zodat je in noodsituaties snel en adequaat kunt handelen. Je oefent met het te woord staan van gasten en leert alles over inchecken, conflicthantering, tourmanagement en natuurlijk luchtvaartdienstverlening.

Keuzevrijheid
Met de opleiding Stewardess Receptioniste Hostess kun je alle kanten op. Je leert namelijk de basis voor de luchtvaart, hotellerie én reiswereld. Je krijgt dus niet alleen luchtvaartdienstverlening, maar bijvoorbeeld ook vakken als front office skills, hostesspraktijk en recreatie & entertainment. Je wordt dus breed opgeleid en kunt na de opleiding in veel verschillende functies aan de slag.

Internationaal
Als een ware professional handel je klachten af in het Engels, Frans, Duits of Spaans. Je leert alles over toeristische bestemmingen wereldwijd, zodat je gasten kunt informeren en adviseren. Om passagiers van over de hele wereld in te kunnen checken, leer je om te gaan met verschillende culturen. En je checkt zelf ook in voor een internationale studiereis.

(Internationale) stages
Tijdens je twee stages als steward(ess), receptionist(e) of host(ess) zet je de eerste stappen in de branche. Zo ontdek je waar je passie ligt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Vmbo-diploma (TL, GL, KL) of mbo2-diploma.
Toelating met elke sectorkeuze.
Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4.
Wie geen tweede moderne vreemde taal in het pakket heeft, kan Duits 1 of Frans 1 kiezen.
Op basis van een havo-, mbo3- of relevant mbo2-diploma kun je in één jaar Stewardess Receptioniste Hostess afronden.

Opleidingsduur

1, 2 of 3 jaar

Kosten

15.300 euro per jaar, 7.700 euro voor het 3e mbo jaar

Bijzonderheden

Mbo4 luchtvaartdienstverlener in 2 of 3 jaar
Bij Tio bepaal je zelf je studietempo. Na het vmbo kun je kiezen voor het snelle driejarige traject, maar je kunt ook in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Na afronding van deze opleiding beschik je over de kwalificatie Luchtvaartdienstverlener (crebocode: 91850) op niveau 4 en ontvang je het Tio-certificaat voor de extra vakken die je volgt voor de functies van receptionist(e) en host(ess).

Mbo4 luchtvaartdienstverlener in 1 jaar
Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Elke dag nieuwe gasten en andere collega’s. Vreemde talen, verre landen en andere culturen. Er gaat een wereld voor je open met de opleiding Stewardess Receptioniste Hostess (SRH). Na SRH ben jij een talent in dienstverlening en klaar voor deze internationale uitdaging.

Branche voor stewardess, receptioniste of hostess
De hele wereld is je werkterrein. Met jouw servicegerichte instelling en representativiteit ben je welkom bij organisaties met grote namen. Neem bijvoorbeeld luchthaven Schiphol: voor het tweede jaar achtereen uitgeroepen tot beste luchthaven van Europa en in de top drie van beste luchthavens van de wereld.

Opleiding Stewardess Receptioniste Hostess iets voor jou?
Je hebt een servicegerichte instelling en vreemde talen zijn voor jou geen probleem. Je staat stevig in je schoenen en speelt makkelijk in op onverwachte gebeurtenissen. ‘Service with a smile’ is voor jou vanzelfsprekend.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
8521D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2017 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren