Home » Praktijktoets Wonen (SVM NIVO)

Opleiding: Praktijktoets Wonen (SVM NIVO)

Bij: IPD Opleidingen

Duur van de cursus

10 weken

Kosten van de cursus

Bel met onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, excl. literatuur en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Utrecht

Algemene informatie over de cursus

Praktijktoets Wonen......de laatste stap naar Register Makelaar Taxateur!
Met het behalen van de Praktijktoets bereikt u de vastgoedtop. Het diploma is het bewijs van bekwaamheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid en geeft u de mogelijkheid tot inschrijving bij de Kamer Wonen van Stichting VastgoedCert. Deze inschrijving biedt u het voordeel dat u zich in kwaliteit kunt onderscheiden van makelaars zonder certificering.

Certificering door VastgoedCert
VastgoedCert stelt hoge eisen aan haar leden. De opleiding Praktijktoets Wonen van IPD sluit volledig aan op deze eisen en bereidt u grondig voor op het examen. Het is dus vooral een praktijkgerichte opleiding, waar u leert taxeren en veel inzichten opdoet over de regio waar u werkt of wilt gaan werken.

Lessen
Tijdens de lessen komen theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de theorie en kan de docent deze in de praktijk plaatsen. Thuis bestudeert u de leerstof en maakt u opdrachten. De lessen zijn ook bedoeld om contact te leggen met de docent en uw medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Onderwerpen
De onderwerpen die tijdens de opleiding centraal staan zijn:

Taxeren (methodieken en proces)
Rapporteren
Actuele, locale en regionale kennis toepassen
Informatie verzamelen en adviseren
Examen
U wordt opgeleid tot het examen van het examenbureau SVM NIVO. Het examen bestaat uit 2 onderdelen:

Taxaties van 2 woningen
Schriftelijke vragen
Na het behalen van beide onderdelen mag u zich inschrijven bij de Kamer Wonen van VastgoedCert en de persoonsgebonden certificering RMT voeren.

Vooropleiding
Om aan de examens van de Praktijktoets Wonen deel te kunnen nemen, is het noodzakelijk dat u de opleidingen Basistheorie taxateur o.z., Aanvullend Wonen Makelaardijleer en Aanvullend Wonen Vakbekwaamheid (KRMT) succesvol heeft doorlopen. Indien u over een vergelijkbaar diploma beschikt, raadpleeg in dat geval SVM NIVO.

Waarom kiezen voor IPD? Bij IPD krijgt u heel veel extra’s:
• De IPD-ELO is de elektronische leeromgeving waarmee u gemakkelijk op afstand kunt communiceren over al uw vragen met uw klasgenoten en uw leraar.
• Extra gratis examentrainingen worden georganiseerd in Utrecht. Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet vaak nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens).
• Carrièredagen/Netwerkdagen. Er worden regelmatig netwerkdagen georganiseerd waarbij werkgevers en IPD-studenten elkaar ontmoeten. Ons Carrièreteam spant zich in om alle IPD-leerlingen die dat willen aan een goede baan te helpen.
• Gecertificeerde docenten. IPD toetst ieder jaar of de docenten goed genoeg zijn om les te mogen geven. Alleen docenten die hebben aangetoond op een goede manier les te kunnen geven staan voor de klas.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
AeF46 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2018 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren